The Ecom Agency kennisbank

Mary Barra

Wie is Mary Barra? 

Mary Barra is een Amerikaanse zakenvrouw en momenteel de CEO van General Motors (GM), een van 's werelds grootste autofabrikanten.

Barra werd geboren op 24 december 1961 in Royal Oak, Michigan, Verenigde Staten. Ze studeerde elektrotechniek aan de Kettering University en behaalde later een masterdiploma in bedrijfskunde aan de Stanford Graduate School of Business.

De CEO van General Motors

Barra begon haar carrière bij GM in 1980 als stagiaire. Ze klom langzaam op in de gelederen van het bedrijf en bekleedde verschillende leidinggevende functies op het gebied van engineering, productie en inkoop. In 2014 werd ze benoemd tot CEO van GM, waarmee ze de eerste vrouwelijke CEO werd van een grote Amerikaanse autofabrikant.

Als CEO heeft Barra leiding gegeven aan de transformatie van GM van een traditionele autofabrikant naar een innovatieve en duurzame mobiliteitsprovider. Ze heeft zich gericht op het ontwikkelen van elektrische en zelfrijdende voertuigen, evenals het bevorderen van diversiteit en inclusie binnen het bedrijf.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.