The Ecom Agency Kennisbank

Levi Strauss

Wie is Levi Strauss?

Levi Strauss was een Duits-Amerikaanse ondernemer en filantroop, geboren op 26 februari 1829 in Buttenheim, Beieren. Hij emigreerde op 18-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten en werkte als handelaar en kleermaker. In 1853 richtte hij samen met zijn broer het bedrijf Levi Strauss & Co. op, dat zich specialiseerde in de productie van spijkerbroeken en werkkleding.

Strauss was een belangrijke pionier in de Amerikaanse mode-industrie en wordt vaak beschouwd als de uitvinder van de spijkerbroek. Hij ontwikkelde een nieuwe stijl van werkkleding die zwaar en duurzaam was en bestand was tegen de zware omstandigheden van het Wilde Westen.

Naast zijn werk als ondernemer was Strauss ook een filantroop die zich inzette voor het welzijn van de gemeenschap. Hij was actief betrokken bij de oprichting van verschillende liefdadigheidsinstellingen en stichtingen, waaronder het Levi Strauss Foundation, dat tot op de dag van vandaag bestaat. Strauss overleed op 26 september 1902 in San Francisco, Californië, op 73-jarige leeftijd.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.