The Ecom Agency Kennisbank

Hans Breukhoven

Wie is Hans Breukhoven?

Hans Breukhoven was een Nederlandse ondernemer en oprichter van de winkelketen Free Record Shop. Hij werd geboren op 31 december 1946 in Amsterdam en overleed op 20 januari 2017.

Breukhoven begon zijn ondernemerscarrière in 1971 met de opening van een platenzaak in Schiedam. In de jaren daarna opende hij steeds meer platenzaken en groeide Free Record Shop uit tot een bekende keten in Nederland en daarbuiten. Breukhoven werd geprezen om zijn ondernemerschap en creativiteit en ontving verschillende onderscheidingen, waaronder de titel van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Naast zijn werk bij Free Record Shop was Breukhoven ook actief in de muziekindustrie als producent en als lid van de jury van de Edison Music Awards. Hij was ook betrokken bij verschillende goede doelen en zette zich onder andere in voor de bestrijding van hiv en aids.

In 2013 moest Free Record Shop faillissement aanvragen vanwege de opkomst van digitale muziek en veranderende consumentenbehoeften. Breukhoven trok zich terug uit het bedrijf en richtte zich op zijn gezondheid. Hij overleed in 2017 aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.