The Ecom Agency Kennisbank

George Pullman

Wie is George Pullman?

George Pullman was een Amerikaanse ondernemer en uitvinder die in de 19e eeuw leefde. Hij staat vooral bekend om zijn Pullman Palace Car Company, die luxetreinwagons produceerde en beheerde voor de spoorwegindustrie. Pullman introduceerde een nieuw concept voor passagierstreinen waarbij de wagons werden ontworpen als mobiele hotels, met comfortabele slaapcabines, eetzalen en andere voorzieningen. Dit concept revolutioneerde de reiservaring voor passagiers en was zeer succesvol.

Naast zijn bedrijfsactiviteiten was Pullman ook een filantroop en sociaal hervormer. Hij bouwde zijn eigen stad, genaamd Pullman in de buurt van Chicago, waar hij goede arbeidsomstandigheden en huisvesting voor zijn werknemers wilde bieden. Dit initiatief werd echter bekritiseerd vanwege het feit dat Pullman probeerde om zijn werknemers volledig afhankelijk te maken van het bedrijf door hen te verplichten om te leven in zijn stad en hen hoge huur te vragen.

In de late jaren 1800 raakte Pullman echter betrokken bij een staking van zijn werknemers, bekend als de Pullman-staking, die uitliep op geweld en uiteindelijk resulteerde in een federale interventie. De staking had een enorme impact op de spoorwegindustrie en de arbeidsverhoudingen in de Verenigde Staten. Pullman overleed in 1897 op 66-jarige leeftijd.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.