The Ecom Agency Kennisbank

Feike Sijbesma

Feike Sijbesma is een Nederlandse ondernemer en voormalig CEO van DSM, een internationaal chemiebedrijf. Hij werd geboren op 29 april 1959 in Amsterdam. Na zijn studie medicijnen aan de Universiteit van Groningen werkte hij enkele jaren als arts voordat hij in 1987 bij DSM begon.

Sijbesma bekleedde verschillende functies binnen DSM, waaronder directeur van de divisie fijne chemicaliën en directeur van de divisie voedingsmiddelen. In 2007 werd hij benoemd tot CEO van DSM en onder zijn leiding transformeerde het bedrijf zich van een traditionele chemische producent tot een duurzaam bedrijf dat zich richt op gezondheid, voeding en duurzame materialen.

Feike Sijbesma is ook betrokken bij verschillende maatschappelijke organisaties en heeft meerdere prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn leiderschap en inzet voor duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo werd hij in 2016 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en in 2019 tot de eerste klimaatgezant van Nederland.

Reactie plaatsen