The Ecom Agency Kennisbank

Bart Verhaeghe

Wie is Bart Verhaeghe?

Bart Verhaeghe is een Belgische ondernemer. Hij werd geboren op 21 maart 1965 in het Belgische Vilvoorde. Verhaeghe is vooral bekend als voorzitter en eigenaar van Club Brugge, een Belgische topclub in het voetbal.

Verhaeghe studeerde rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven en behaalde een Master of Business Administration aan de Vlerick Business School. Hij begon zijn loopbaan bij KPMG. Na negen maanden nam hij ontslag om te starten als ondernemer. Bij industriebouwer Verelst bouwde hij projectontwikkelaar Eurinpro uit, gespecialiseerd in logistiek vastgoed, waarvan hij CEO werd. Deze vennootschap groeide aanzienlijk en werd in 2006 verkocht aan de Australische vennootschap Macquarie Goodman voor 400 miljoen euro. In datzelfde jaar richtte hij vastgoedontwikkelaar Uplace op. Nabij Brussel probeert Uplace een stadsvernieuwingsproject te realiseren. Het oorspronkelijke Uplace-project werd twee keer volledig vergund, maar struikelde even vaak voor de rechtbank. In 2018 werd afscheid genomen van de oospronkelijke plannen en zag de circulaire werkwinkelwijk BROEKLIN het levenslicht, een concept en ontwerp van de gerenommeerde architect en professor stadsontwikkeling Alexander D’Hooghe.

Naast zijn activiteiten in de vastgoedsector was Verhaeghe tot in 2021 ook mede-oprichter en voorzitter van denk- en doetank Itinera.

Voetbal is echter de grote passie van Bart Verhaeghe. In 2011 werd Verhaeghe aangesteld als voorzitter van Club Brugge. Onder zijn leiding groeide Club uit tot een professioneel gerunde organisatie. Club Brugge behaalde onder Verhaeghe al verschillende titels in de Belgische voetbalcompetitie. Het team speelt ook regelmatig in de Champions League, in 2022 kon het zelfs overwinteren in het kampioenenbal.

Daarnaast was Verhaeghe ook jarenlang ondervoorzitter bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Net zoals hij bij Club Brugge deed, professionaliseerde hij de voetbalbond en introduceerde een bedrijfsmatige aanpak. Als delegatieleider van de Rode Duivels tijdens het WK 2018 in Rusland beleefde Verhaeghe van dichtbij hoe de Belgische nationale ploeg een historische bronzen medaille binnenhaalde. In 2019 legde Verhaeghe zijn mandaat bij de nationale voetbalbond neer om zich verder te focussen op de groei bij Club Brugge. Toch werd hij in 2023 nog geconsulteerd door de voetbalbond om als lid van de taskforce de selectie van de nieuwe bondscoach aan te duiden. Domenico Tedesco werd de opvolger van Roberto Martinez.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.