The Ecom Agency Kennisbank

Aristotle Onassis

Wie is Aristotle Onassis?

Aristotle Onassis was een Griekse scheepsmagnaat en zakenman, geboren op 20 januari 1906 in Smyrna (nu Izmir, Turkije) en overleden op 15 maart 1975 in Neuilly-sur-Seine, Frankrijk. Hij bouwde een enorm scheepvaartimperium op en was een van de rijkste mannen ter wereld tijdens zijn leven.

Onassis werd geboren in Smyrna in een welgestelde familie van Griekse kooplieden en begon zijn carrière als leerling in het familiebedrijf. In de jaren dertig breidde hij zijn scheepvaartactiviteiten uit en begon hij te profiteren van de toenemende vraag naar olie. Hij verwierf een enorme rijkdom door de verkoop van oude schepen en de aankoop van nieuwe, efficiëntere tankers.

Onassis werd berucht vanwege zijn zakelijke praktijken en zijn neiging om de belastingwetten te omzeilen. Hij stond ook bekend om zijn extravagante levensstijl, zijn liefde voor jachten, privé-eilanden en beroemde vrienden. Hij werd in de jaren zestig en zeventig beschouwd als een van de machtigste en meest invloedrijke mannen ter wereld.

Onassis was getrouwd met Athina Livanos, de dochter van een rijke scheepsmagnaat. Hun huwelijk werd gekenmerkt door affaires van beide kanten en eindigde in een scheiding in 1960. In 1968 trouwde Onassis met Jacqueline Kennedy, de weduwe van de Amerikaanse president John F. Kennedy. Het huwelijk trok veel aandacht van de media en maakte van Onassis een van de meest besproken mannen ter wereld.

Onassis overleed op 69-jarige leeftijd in Parijs aan de gevolgen van een longontsteking. Hij werd begraven op zijn privé-eiland Skorpios, dat hij in 1963 had gekocht.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.