The Ecom Agency kennisbank

Andrew Carnegie

WIe is Andrew Carnegie?

Andrew Carnegie was een Schots-Amerikaanse zakenman en filantroop die bekend staat om zijn rol in de Amerikaanse staalindustrie en zijn filantropische werk. Hij werd geboren op 25 november 1835 in Dunfermline, Schotland en stierf op 11 augustus 1919 in Lenox, Massachusetts.

Carnegie emigreerde als kind met zijn familie naar de Verenigde Staten en begon zijn carrière als telegraafjongen voordat hij werkte voor een spoorwegbedrijf en later zijn eigen staalbedrijf oprichtte, Carnegie Steel Corporation. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een van de grootste en meest winstgevende bedrijven ter wereld.

Carnegie stond bekend om zijn zakelijk succes, maar ook om zijn filantropie. Hij geloofde sterk in het idee van "het teruggeven van " en schonk aanzienlijke bedragen aan goede doelen, waaronder bibliotheken, musea en universiteiten. Hij streefde ernaar om zijn geld te gebruiken om de samenleving te verbeteren en de toegang tot onderwijs en cultuur te vergroten.

Bekende quotes van Andrew Carnegie

  • “Anything worth having is worth working for.” 
  • “It is the mind that makes the body rich.”
  • “The men who have succeeded are men who have chosen one line and stuck to it.”

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.