The Ecom Agency Kennisbank

Alexander Graham Bell

Wie is Alexander Graham Bell?

Alexander Graham Bell (1847-1922) was een Schots-Amerikaanse wetenschapper, uitvinder en ingenieur. Hij is vooral bekend als de uitvinder van de telefoon, die hij patenteerde in 1876. Bell was ook betrokken bij tal van andere uitvindingen, zoals de grammofoon, de fotofonie (een apparaat dat spraak kon overbrengen via lichtgolven), en de telegraaf en telefoon voor doven.

Bell werd geboren in Edinburgh, Schotland, en emigreerde op jonge leeftijd met zijn ouders naar Canada. Hij studeerde aan de Universiteit van Edinburgh en de Universiteit van Londen voordat hij naar de Verenigde Staten verhuisde om les te geven aan de Universiteit van Boston. Hij richtte later zijn eigen laboratorium op en begon zijn onderzoek naar de telefoon.

Naast zijn werk als wetenschapper was Bell ook actief als leraar, filantroop en voorstander van het eugenetica-beweging. Hij ontving talrijke onderscheidingen en prijzen voor zijn werk, waaronder de Edison Medal in 1914. Bell wordt beschouwd als een van de belangrijkste uitvinders in de geschiedenis van de moderne communicatie.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.