The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Zoekwoord Kannibalisatie

Wat is Zoekwoord Kannibalisatie?

Zoekwoord kannibalisatie is een SEO-term die verwijst naar een situatie waarin meerdere pagina's op dezelfde website concurreren voor hetzelfde zoekwoord of dezelfde zoekwoordencombinatie. Dit kan leiden tot een verminderde zichtbaarheid van de website in de zoekresultaten en kan de zoekmachines verwarren over welke pagina de meest relevante is voor een specifieke zoekopdracht.

In plaats van dat elke pagina op dezelfde website probeert te concurreren voor dezelfde zoekwoorden, is het belangrijk om een duidelijke hiërarchie te hebben en ervoor te zorgen dat elke pagina zich richt op specifieke zoekwoorden en zoekwoordcombinaties. Door dit te doen, kan de website de zichtbaarheid in zoekmachines vergroten en een betere gebruikerservaring bieden door de juiste informatie op de juiste pagina te presenteren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.