Betekenis: Webapplicatie

Een webapplicatie is een applicatie die via een webbrowser wordt gebruikt. Het is een soort softwareprogramma dat uit verschillende onderdelen bestaat, zoals een gebruikersinterface, gegevensopslag en een server om het programma te hosten.

Er zijn veel toepassingen voor een webapplicatie. Ze kunnen worden gebruikt om websites te maken en te beheren, online winkels te bouwen, online forums te hosten, online databases te beheren, online communicatie-apps te maken, e-learningplatforms te ontwikkelen en veel meer.