Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Situatie analyse

Wat is een situatie analyse? 

Een situatie analyse is een proces waarbij organisaties hun interne en externe omgevingen beoordelen om inzicht te krijgen in hun sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen. Het doel van een situatie analyse is om de processen van de organisatie te verbeteren, kosten te verlagen en een duidelijk strategisch plan te ontwikkelen. De analyse kan variëren van een uitgebreide analyse van de hele organisatie tot een kleinere analyse van een afdeling of product

Hoe werkt een situatie analyse? 

Een situatie analyse is meestal een stapsgewijs proces dat begint met het identificeren van de doelen en waarden van de organisatie. Vervolgens worden de markten, concurrenten, klanten en leveranciers geanalyseerd. Na deze externe analyse wordt de interne analyse gemaakt, waarbij de bedrijfsprocessen en de capaciteiten van de organisatie worden beoordeeld. Ten slotte worden de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen geïdentificeerd en worden er strategische opties ontwikkeld om de organisatie te versterken.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.