The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Referral Marketing

Wat is Referral Marketing?

Referral marketing, ook wel bekend als aanbevelingsmarketing, is een vorm van marketing waarbij bedrijven klanten aanmoedigen om hun producten of diensten aan te bevelen bij hun vrienden, familie of andere bekenden. Dit gebeurt vaak door middel van incentives, zoals kortingen, beloningen of gratis producten voor zowel de bestaande klant als de nieuwe klant die wordt doorverwezen.

Bij referral marketing gebruiken bedrijven de kracht van mond-tot-mondreclame om hun producten of diensten te promoten. Het idee is dat klanten eerder geneigd zijn om een product te kopen als het wordt aanbevolen door iemand die ze kennen en vertrouwen, in plaats van alleen te vertrouwen op advertenties of marketingberichten van het bedrijf zelf.

Bedrijven kunnen verschillende tactieken gebruiken om referral marketing te stimuleren, zoals het aanbieden van beloningen aan klanten die nieuwe klanten doorverwijzen, het versturen van persoonlijke uitnodigingen om het product of de dienst te proberen, en het delen van verhalen van tevreden klanten op sociale media of andere kanalen.

Referral marketing kan een effectieve manier zijn om nieuwe klanten te werven en bestaande klanten te behouden, omdat het gebaseerd is op vertrouwen en persoonlijke aanbevelingen. Bovendien kan het helpen om de kosten van traditionele marketing te verminderen, omdat het vaak minder duur is om bestaande klanten aan te moedigen om door te verwijzen dan om nieuwe klanten te werven via advertenties of andere marketingkanalen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.