The Ecom Agency blog

Betekenis: Referral

Wat is een referral?

Een referral (ook wel verwijzing genoemd) is wanneer een persoon een ander persoon doorverwijst naar een bedrijf, product of dienst. Het is een manier van marketing waarbij bestaande klanten nieuwe klanten aanbrengen door ze te verwijzen naar het bedrijf.

Een referral kan zowel online als offline plaatsvinden. Online kan dit bijvoorbeeld gebeuren door middel van een link of het delen van informatie over het bedrijf op social media. Offline kan een referral plaatsvinden door middel van mond-tot-mondreclame, waarbij een tevreden klant het bedrijf aanbeveelt aan familie, vrienden of collega's.

Bedrijven moedigen vaak referrals aan door middel van programma's voor aanbevelingen of verwijzingen, waarbij klanten worden beloond voor het doorverwijzen van nieuwe klanten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van kortingen of cadeaubonnen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.