wat is het lettertype instagram

Wat is het lettertype van Instagram?


Het lettertype dat Instagram gebruikt, staat bekend als "Billabong". Dit unieke en opvallende lettertype draagt bij aan de herkenbare esthetiek van het platform.


Hoe zijn ze bij dat lettertype gekomen?


Instagram heeft waarschijnlijk zorgvuldig gekozen voor het Billabong-lettertype om een onderscheidende visuele identiteit te creëren die past bij de merkwaarden en doelgroep van het platform. Het levendige en speelse karakter van het lettertype weerspiegelt de creativiteit en het dynamische karakter van Instagram als sociaal netwerk voor visuele content.


Welke fonts gebruikt Instagram?


Naast het hoofdlettertype "Billabong" maakt Instagram gebruik van verschillende andere lettertypen voor verschillende delen van de app, zoals "Helvetica Neue" voor de meeste tekstuele inhoud en "Georgia" voor langere teksten zoals bijschriften. Deze combinatie van lettertypen draagt bij aan een consistente en aantrekkelijke gebruikerservaring op het platform.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.