The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Drukproef

Wat is drukproef?

Een drukproef (ook wel proefdruk genoemd) is een exemplaar van een document of publicatie dat wordt gebruikt om de laatste fouten en problemen te controleren voordat het definitief wordt afgedrukt. Het is een belangrijke stap in het drukproces en wordt meestal gemaakt voordat grote aantallen van het document worden afgedrukt.

Een drukproef bevat meestal alle elementen van het uiteindelijke document, zoals tekst, afbeeldingen en opmaak, maar kan op een kleiner formaat worden afgedrukt om kosten te besparen. Het is bedoeld om de kwaliteit van het document te beoordelen, te controleren op spelfouten, grammaticale fouten, inconsistenties en andere problemen.

Na ontvangst van de drukproef kan de auteur of de uitgever eventuele wijzigingen of correcties aanbrengen voordat het document definitief wordt afgedrukt. Het is belangrijk om de drukproef zorgvuldig te controleren, omdat eventuele fouten die niet worden opgemerkt in de drukproef, meestal leiden tot extra kosten en vertragingen in het drukproces.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.