betekenis: Domein

Wat is een domein?

Een domein is een unieke naam die wordt gebruikt om een locatie op internet te identificeren, zoals een website. Het bestaat uit een naam en een extensie, zoals .com, .org, .net, enzovoort. Domeinnamen worden gebruikt als gemakkelijk te onthouden adres voor het vinden van specifieke online bronnen.

Hoe werkt een domein?

Een domein werkt door te fungeren als een vertaling van een IP-adres naar een menselijk leesbaar formaat. Wanneer een gebruiker een domeinnaam invoert in een webbrowser, stuurt de browser een verzoek naar een Domain Name System (DNS)-server om het bijbehorende IP-adres op te zoeken. Vervolgens wordt de browser naar het gekoppelde IP-adres geleid, waardoor de gewenste webpagina wordt weergegeven.

Wat doet een domein?

Een domein fungeert als het adres van een website op internet. Het stelt gebruikers in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot specifieke online bronnen door een eenvoudig te onthouden naam in te voeren in plaats van een complex IP-adres. Domeinnamen helpen ook bij het opbouwen van merkidentiteit, het verbeteren van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en het creëren van professionele online aanwezigheid voor bedrijven en individuen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.