The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: DNS

Wat is DNS?

DNS staat voor Domain Name System (Domeinnaamsysteem). Het is een technologie die wordt gebruikt om internetadressen (zoals theecomagency.nl) te vertalen naar het IP-adres van de computer waarop de website wordt gehost. Dit gebeurt omdat computers communiceren via numerieke IP-adressen, terwijl mensen webadressen makkelijker kunnen onthouden in tekstvorm.

Wanneer u een webadres invoert in uw browser, stuurt uw computer een verzoek naar een DNS-server om het bijbehorende IP-adres te vinden. De DNS-server zoekt vervolgens het juiste IP-adres op en stuurt het terug naar uw computer, zodat uw browser de website kan laden.

DNS is een essentieel onderdeel van het functioneren van het internet, omdat het ervoor zorgt dat we gemakkelijk toegang hebben tot websites zonder dat we IP-adressen hoeven te onthouden. DNS-servers zijn verspreid over de hele wereld en werken samen om ervoor te zorgen dat websites snel en betrouwbaar worden geladen, waar ter wereld u ook bent.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.