Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Deepselling

Deepselling is een verkoopstrategie waarbij de verkoper een diepgaande kennis heeft van het product of de dienst die hij aanbiedt, waardoor hij beter in staat is de klant te adviseren en een betere aankoopervaring te bieden. De verkoper neemt de tijd om de klant te informeren over de productkenmerken en voordelen, en biedt waardevolle aanvullende informatie. 

De verkoper is ook bekend met de technische details van het product, waardoor hij in staat is om klanten gericht te adviseren en suggesties te doen om hun specifieke behoeften te vervullen. 

Deepselling begint met het identificeren van de klantbehoeften. De verkoper begint met het stellen van vragen om meer te weten te komen over de klant, zoals de specifieke behoeften en het budget dat zij heeft. Op basis hiervan kan de verkoper een selectie maken van producten die voldoen aan de behoeften en het budget van de klant. Vervolgens kan de verkoper gedetailleerde informatie geven over de productkenmerken en voordelen, en de klant helpen bij het maken van de beste beslissing.

Als de klant eenmaal een product heeft gekozen, kan de verkoper ook advies geven over hoe het product het beste in te zetten is. 

1. KI-gebaseerde voorspellingen: 

Door middel van kunstmatige intelligentie (AI) kunnen voorspellingen worden gedaan over waar klanten waarschijnlijk geïnteresseerd in zullen zijn. Dit betekent dat verkopers een klant specifieke aanbiedingen kunnen doen die aansluiten bij hun interesses en behoeften. 

2. Gepersonaliseerde klantervaringen

Door gebruik te maken van bijvoorbeeld technologie zoals kunstmatige intelligentie (AI) kunnen verkopers een gepersonaliseerde ervaring bieden aan hun klanten. Ze kunnen bijvoorbeeld hun klantgegevens analyseren en op basis hiervan hun aanbiedingen aanpassen. 

3. Contextuele aanbiedingen: 

Door gebruik te maken van data-analyse kunnen verkopers relevante

Reactie plaatsen