The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Dataverkeer

Wat is dataverkeer?

Dataverkeer verwijst naar de stroom van digitale gegevens die heen en weer beweegt tussen computers, servers, mobiele apparaten en andere apparaten die zijn verbonden met een netwerk, zoals het internet. Dit dataverkeer kan verschillende vormen aannemen, waaronder tekst, afbeeldingen, audio, video en andere digitale informatie.

Dataverkeer wordt vaak gemeten in termen van bytes of kilobytes en wordt gebruikt om de hoeveelheid gegevens te beschrijven die van de ene locatie naar de andere wordt verzonden. Bijvoorbeeld, als u een webpagina bekijkt, worden er gegevens van die pagina naar uw computer gedownload, wat resulteert in dataverkeer. Evenzo, wanneer u een e-mail verzendt of ontvangt, wordt er dataverkeer gegenereerd.

Bedrijven en organisaties monitoren vaak hun dataverkeer om inzicht te krijgen in het gebruik van hun netwerk en om te zorgen dat het netwerk niet overbelast raakt. Ze kunnen ook beperkingen instellen op het dataverkeer om te voorkomen dat gebruikers te veel gegevens verbruiken, wat kan leiden tot trage verbindingen of hogere kosten voor de organisatie.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.