The Ecom Agency

Betekenis: CTA

Wat betekent de afkorting CTA?

CTA staat voor "Call to Action" en is een term die vaak wordt gebruikt in marketing en webdesign. Het verwijst naar een uitnodiging of instructie die bedoeld is om de lezer, kijker of gebruiker van een bepaalde actie te laten ondernemen. Deze actie kan variëren van het inschrijven voor een nieuwsbrief tot het kopen van een product of het delen van een bericht op sociale media. CTAs zijn essentieel voor het creëren van betrokkenheid en het stimuleren van conversies op websites, advertenties en andere marketingmaterialen.

Voorbeelden van Call to action op een website

  1. Knoppen: Een van de meest voorkomende vormen van CTA's op websites zijn knoppen. Deze kunnen variëren van "Koop nu" tot "Meer informatie" of "Gratis proefperiode starten". Knoppen vallen vaak op door hun kleur, grootte en positie op de pagina, en ze zijn ontworpen om gebruikers aan te moedigen om door te klikken naar een andere pagina of om een bepaalde actie te ondernemen. 
  2. Pop-ups: Pop-upvensters kunnen ook effectieve CTAs zijn, hoewel ze soms als opdringerig worden beschouwd. Ze verschijnen vaak wanneer een gebruiker een website bezoekt of een bepaalde pagina verlaat en vragen om actie, zoals het inschrijven voor een nieuwsbrief of het downloaden van een e-book. 
  3. Formulieren: Formulieren kunnen worden gebruikt als CTAs om gebruikers te vragen informatie in te vullen, zoals hun naam, e-mailadres en telefoonnummer, om meer te weten te komen over een product of dienst, een offerte aan te vragen, of zich aan te melden voor een evenement. 
  4. Tekstlinks: Naast knoppen kunnen ook tekstlinks worden gebruikt als CTAs. Deze kunnen opvallen door hun kleur, onderstreping of vetgedrukte opmaak en kunnen gebruikers aanmoedigen om door te klikken naar andere pagina's voor meer informatie of om een specifieke actie te ondernemen.

Voorbeeld van een call to action

Stel je voor dat je een online kledingwinkel hebt en je wilt dat bezoekers zich abonneren op je nieuwsbrief voor exclusieve aanbiedingen en updates. Je CTA zou kunnen zijn:

"Ontvang als eerste toegang tot onze nieuwste collecties en exclusieve aanbiedingen! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en krijg 10% korting op je eerste aankoop."

Deze CTA maakt duidelijk wat de voordelen zijn van het abonneren op de nieuwsbrief (exclusieve toegang en korting) en moedigt gebruikers aan om actie te ondernemen door zich in te schrijven. De tekst is beknopt, overtuigend en duidelijk, waardoor het gemakkelijk is voor gebruikers om te begrijpen wat er van hen wordt verwacht en wat ze in ruil daarvoor zullen ontvangen.

CTA's zijn een krachtig instrument in de gereedschapskist van marketeers en webontwikkelaars. Door effectieve en aantrekkelijke oproepen tot actie te creëren, kunnen bedrijven hun betrokkenheid vergroten, conversies stimuleren en hun doelen bereiken.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.