Betekenis: Customer Data Platform (CDB)

Wat is een Customer Data Platform (CDB)?

Een Customer Data Platform (CDP) is een technologie die bedrijven helpt om klantgegevens te verzamelen, te beheren en te integreren van verschillende bronnen en systemen. Dit omvat gegevens over klanten, zoals hun demografische informatie, gedrag, voorkeur en interacties met bedrijfsproducten en -diensten

Het doel van een CDP is om een holistisch beeld van elke klant te creëren, zodat bedrijven gerichte en relevante communicatie kunnen leveren en personalisatie kunnen bieden in alle interacties met klanten, of dit nu online, via e-mail of via callcenters is. 

Met een CDP kunnen bedrijven ook klantinsights verzamelen en analyseren, zoals koopgedrag, voorkeuren en loyaliteit. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om betere marketingcampagnes te creëren, producten en diensten aan te passen aan de vraag van klanten en de klantentevredenheid te verhogen. 

Een CDP is een belangrijk onderdeel van de customer experience-strategie van bedrijven en helpt bij het optimaliseren van de interacties met klanten door hen op een meer persoonlijke en relevante manier te benaderen. Het stelt bedrijven in staat om meer waarde te bieden aan klanten en de relatie te versterken, wat leidt tot hogere verkoop- en klanttevredenheidscijfers.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.