Betekenis: Broncode

Wat is een broncode?

Broncode is de code die gebruikt wordt om software te creëren. Het is een serie van instructies die door een computerprogrammeerder worden geschreven om een specifiek programma te maken. De broncode wordt vervolgens gecompileerd om een uitvoerbaar bestand te maken dat kan worden uitgevoerd door een computer.

Hoe word een broncode gebruikt?

Broncode wordt gebruikt voor het maken van softwareprogramma's en het oplossen van problemen met bestaande programma's. Programma-ontwikkelaars schrijven de code, die vervolgens door anderen kan worden gebruikt om op hun eigen computers te draaien of om aan te passen en verbeteren. Broncode kan ook worden gebruikt om nieuwe programmeertechnieken te ontdekken en te leren.