Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Bedrijfswebsite

Wat is een bedrijfswebsite?

Een bedrijfswebsite is een website die specifiek is ontworpen en gemaakt voor een bedrijf of organisatie. Het doel van een bedrijfswebsite is om informatie te verstrekken aan klanten, potentiële klanten en andere belanghebbenden over het bedrijf, de producten of diensten die worden aangeboden, de missie en visie van het bedrijf, en andere relevante informatie.

Een bedrijfswebsite kan verschillende pagina's hebben, waaronder een homepage, over ons-pagina, product- of dienstenpagina's, contactpagina en een blog. De website kan ook functies bevatten zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), webanalyse, e-commercefunctionaliteiten, online betalingen en klantenondersteuning.

Wat is een goede homepage?

Een goede homepage is vaak het eerste wat bezoekers zien en moet hen direct betrekken. Elementen van een goede homepage zijn onder andere:

 1. Duidelijke waardepropositie: Bezoekers moeten snel begrijpen wat de website biedt en waarom het waardevol voor hen is.
 2. Navigatie: Een overzichtelijke navigatiebalk met duidelijke categorieën of secties helpt bezoekers hun weg te vinden.
 3. Aantrekkelijke visuele elementen: Gebruik hoogwaardige afbeeldingen, grafieken of video's die de aandacht trekken en de boodschap ondersteunen.
 4. Belangrijkste inhoud: Plaats de belangrijkste inhoud bovenaan, zodat bezoekers niet hoeven te scrollen om essentiële informatie te zien.
 5. Call-to-action (CTA): Voeg duidelijke CTA-knoppen toe die bezoekers aansporen om verder te verkennen of een specifieke actie te ondernemen.
 6. Responsiviteit: Zorg ervoor dat de homepage goed wordt weergegeven op verschillende schermformaten.
 7. Laadprestaties: Optimaliseer afbeeldingen en andere elementen om de laadtijd van de homepage te minimaliseren.
 8. Consistentie met branding: Zorg ervoor dat de homepage consistent is met de algemene branding en uitstraling van de website.

Waar moet een goede bedrijfswebsite aan voldoen in 2024?

Een goede website moet voldoen aan de behoeften en verwachtingen van zowel de eigenaar als de gebruikers. Enkele belangrijke criteria zijn:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: De website moet gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen zijn, zelfs voor nieuwe bezoekers.
 2. Betrouwbaarheid: Betrouwbare hosting en veiligheidsmaatregelen zijn essentieel om de beschikbaarheid en integriteit van de website te waarborgen.
 3. Toegankelijkheid: Zorg ervoor dat de website toegankelijk is voor alle gebruikers, inclusief mensen met verschillende vaardigheden en handicaps.
 4. Doelgerichtheid: De website moet zijn ontworpen met het oog op het bereiken van specifieke doelen, zoals het genereren van leads, verkoop, informatieverschaffing, enz.
 5. Onderhoud en actualisering: Regelmatig onderhoud en het bijwerken van inhoud dragen bij aan de relevantie en prestaties van de website.
 6. Analyse en optimalisatie: Het integreren van tools voor website-analyse helpt bij het begrijpen van gebruikersgedrag en het optimaliseren van de prestaties.
 7. Compatibiliteit: Zorg ervoor dat de website goed werkt op verschillende browsers en apparaten.
 8. Juridische naleving: Voldoe aan wettelijke vereisten, zoals privacywetgeving en auteursrechten, om juridische problemen te voorkomen.

Bedrijfswebsite laten maken?

Wilt u een bedrijfswebsite laten maken voor uw bedrijf? Wij kunnen u helpen. Plan nu een call met ons in om de mogelijkheden te ontdekken.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.