The Ecom Agency kennisbank

Rich dad poor dad

Rich Dad Poor Dad is een bestseller boek geschreven door Robert Kiyosaki, dat voor het eerst werd uitgebracht in 1997. Het boek biedt inzicht in de denkwijze van de auteur over geld, investeren en rijkdom. Het verhaal draait om twee belangrijke personen in het leven van Kiyosaki: zijn eigen vader en de vader van zijn beste vriend, die hij "rijke vader" noemt. De twee vaders hebben heel verschillende opvattingen over geld en financiële vrijheid, waardoor Kiyosaki twee zeer verschillende levenslessen leert. Door het delen van deze lessen en inzichten, probeert Kiyosaki de lezers te helpen hun eigen financiële educatie te verbeteren en hun weg te vinden naar financiële vrijheid en welvaart.

"Rich Dad Poor Dad" is een financieel zelfhulpboek geschreven door Robert Kiyosaki. Het boek beschrijft zijn persoonlijke ervaringen met zijn "Rijke Vader" (zijn beste vriend's vader) en zijn "Arme Vader" (zijn eigen vader), en hoe ze beide hem hebben geleerd over geld, investeren en rijkdom opbouwen.

In het boek benadrukt Kiyosaki de verschillende denkwijzen van zijn twee vaders en hoe deze denkwijzen zijn eigen financiële toekomst hebben beïnvloed. Hij bespreekt hoe zijn arme vader, ondanks het hebben van een stabiele baan als hoogleraar, altijd worstelde om rond te komen en hoe zijn rijke vader, die eigenaar was van meerdere bedrijven, financieel succesvol was.

Kiyosaki beschrijft ook de waarde van financiële educatie en hoe het belangrijk is om te leren hoe geld werkt om succesvol te zijn in het leven. Hij bespreekt verschillende financiële termen en strategieën, zoals het verschil tussen activa en passiva, hoe je geld kunt verdienen door te investeren in onroerend goed en aandelen, en hoe belangrijk het is om financiële vrijheid na te streven.

Robert Kiyosaki, de auteur van het boek "Rich Dad Poor Dad", is een Amerikaanse ondernemer, investeerder en auteur. Hij werd geboren in Hawaï en groeide op in een familie van leraren.

Kiyosaki heeft een Bachelor of Science graad in bedrijfskunde en diende in het Amerikaanse marinekorps tijdens de Vietnamoorlog. Na zijn militaire dienst begon hij zijn carrière als verkoper bij Xerox Corporation en later als ondernemer in de portefeuille-industrie.

Kiyosaki heeft talloze boeken geschreven over persoonlijke financiën en beleggen, en heeft ook seminars en trainingen gegeven over deze onderwerpen. Zijn boeken hebben wereldwijd meer dan 26 miljoen exemplaren verkocht en zijn vertaald in meer dan 50 talen.


Reactie plaatsen