The Ecom Agency kennisbank

The 7 Habits of Highly Effective People

The 7 Habits of Highly Effective People

Inleiding

The 7 Habits of Highly Effective People is een bestseller boek geschreven door Stephen Covey. Het boek richt zich op de zeven gewoonten die mensen kunnen ontwikkelen om succesvol te zijn in zowel hun persoonlijke als professionele leven. Covey baseert deze gewoonten op principes zoals proactiviteit, doelgerichtheid, empathie en synergie. Het boek is al meer dan 30 miljoen keer verkocht en wordt nog steeds veel gelezen en besproken in zakelijke kringen en persoonlijke ontwikkelingscursussen. The 7 Habits of Highly Effective People wordt beschouwd als een klassieker in de zelfhulp- en leiderschapsliteratuur.

De 7 Habits

  1. Wees proactief: Proactiviteit betekent dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven en handelt vanuit je eigen principes en waarden in plaats van te reageren op externe omstandigheden.
  2. Begin met het einde voor ogen: Deze gewoonte betekent dat je een duidelijk beeld hebt van je doelen en prioriteiten, zodat je je acties hierop kunt afstemmen en jezelf gericht kunt sturen.
  3. Belangrijke zaken eerst: Covey stelt voor dat je je prioriteiten baseert op wat echt belangrijk is in je leven, en deze dingen als eerste oppakt in plaats van je te laten afleiden door onbelangrijke zaken.
  4. Denk win-win: Deze gewoonte gaat over het vinden van oplossingen die voor alle partijen voordelig zijn, in plaats van je eigenbelang voorop te stellen.
  5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden: Effectieve communicatie vereist empathie en begrip voor de ander. Deze gewoonte gaat over het luisteren naar de ander en het proberen te begrijpen vanuit zijn of haar perspectief.
  6. Synergie: Synergie betekent dat het geheel meer is dan de som der delen. Het gaat om samenwerken en het creëren van nieuwe mogelijkheden door de verschillen tussen mensen te omarmen.
  7. Houd de zaag scherp: Deze gewoonte gaat over het onderhouden van je eigen fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid, zodat je op de lange termijn effectief kunt blijven presteren.

Over de auteur

Stephen Covey was een Amerikaanse schrijver, spreker en consultant op het gebied van leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Hij werd geboren op 24 oktober 1932 in Salt Lake City, Utah, en overleed op 16 juli 2012 in Idaho Falls, Idaho. Covey behaalde een Bachelor of Science in bedrijfskunde aan de Universiteit van Utah en een Master of Business Administration aan de Harvard Business School. Hij was medeoprichter van Covey Leadership Center, dat later werd overgenomen door Franklin Quest om FranklinCovey te vormen.

Als afsluiting van deze blog wil ik je aanmoedigen om het boek zelf te lezen en te ontdekken wat het voor jou kan betekenen. Of het nu gaat om het verbreden van je horizon, het vergroten van je kennis of het ontspannen met een goed verhaal, boeken hebben zoveel te bieden. Klik hier om het boek zelf te lezen. Veel leesplezier!


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.