The Ecom Agency kennisbank

Tim Cook

Wie is Tim Cook?

Tim Cook is een Amerikaanse zakenman die sinds 2011 CEO is van Apple Inc. Hij is geboren op 1 november 1960 in Mobile, Alabama.

Voordat Cook bij Apple kwam werken, bekleedde hij verschillende functies bij andere bedrijven, waaronder IBM en Compaq. In 1998 werd hij aangenomen bij Apple als Senior Vice President for Worldwide Operations. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de productieketen van het bedrijf, waarbij hij zich richtte op het verbeteren van de efficiëntie en het verminderen van de kosten.

In 2011 nam Cook het stokje over van Steve Jobs als CEO van Apple nadat Jobs wegens gezondheidsredenen aftrad. Cook heeft sindsdien de leiding gehad over het bedrijf en heeft verschillende belangrijke beslissingen genomen, waaronder de lancering van nieuwe producten en diensten zoals de Apple Watch en Apple Music. Hij heeft ook leiding gegeven aan verschillende grote overnames van het bedrijf, waaronder die van Beats Electronics.

Het vermogen van Tim Cook

Het vermogen van Tim Cook wordt in 2023 geschat op ongeveer €480 miljoen euro.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.