The Ecom Agency Kennisbank

Joshua Camera

Wie is Joshua Camera?

Joshua Camera is een vastgoedondernemer die gespecialiseerd is in het beheer en de ontwikkeling van residentiële nieuwbouw, voornamelijk bestemd voor het hogere huur- en koopsegment. Voordat Camera zich volledig op de vastgoedsector richtte, had hij diverse andere ondernemingen, onder meer in de branches horeca en horecagroothandel.

Hoewel hij tegenwoordig in Amsterdam is gevestigd, bracht Joshua Camera zijn jeugd door in Haren. Daar begon hij als jonge twintiger ook zijn eerste onderneming, nadat hij de plaatselijke ijssalon had overgenomen. Eén zaak bouwde hij vervolgens uit tot een franchiseketen met vestigingen in onder meer Amsterdam en Utrecht. In latere jaren voegde hij daar bovendien een groothandel in schepijs aan toe. Tegelijkertijd investeerde hij met de opbrengsten uit deze ondernemingen in de uitbreiding van zijn vastgoedportefeuille, totdat deze in 2017 dusdanig was gegroeid dat Camera er zijn core business van maakte. Hij deed de ijsondernemingen van de hand en intensiveerde zijn vastgoedactiviteiten.

Camera is dan ook vooral bekend als de oprichter, eigenaar en directeur van vastgoedontwikkelaar PEX Real Estate, waarbij ‘PEX’ een afkorting is van ‘property experts’. Met PEX ontwikkelt, verhuurt, verkoopt en beheert Joshua Camera appartementen, evenals gezinswoningen, studio’s, (studenten)kamers, winkels en kantoren. Deze projecten centreert Camera op A-locaties in de grotere Nederlandse stadscentra, hoofdzakelijk in Amsterdam en in het noorden van het land.

Daarbij is zijn aandacht voor duurzaamheid kenmerkend voor de werkwijze van Joshua Camera. Dat geldt zeker voor zijn binnenstedelijke projecten, waar verduurzamingsmaatregelen over het algemeen vaak minder vanzelfsprekend zijn. Camera grijpt de mogelijkheden die er zijn met beide handen aan. Zo gebruikt hij duurzame bouw- en isolatiematerialen en installeert hij waar mogelijk zonnepanelen en warmtepompen. Ondanks de vaak moderne vormgeving sluit hij met zijn projecten bovendien aan op het bestaande straatbeeld. De laatste jaren heeft Camera PEX dan ook op deze niche van binnenstedelijk duurzaam bouwen toegelegd en zijn aanwezigheid in verschillende (middel)grote steden uitgebreid.

Tevens is Joshua Camera presentator van de podcast ‘ VastgoedZaken ’. Daarin bespreekt hij actuele thema’s uit de vastgoedsector, met gasten die net als hijzelf in de sector werkzaam zijn, zoals makelaars, projectontwikkelaars en beleggers. Samen met zijn gasten geeft Camera tips aan startende beleggers en jonge ondernemers. Zij lichten hun visie toe op zaken zoals stijgende hypotheekrentes, duurzaamheid, woningtekorten, kabinetsbeleid, pensioenbeleggers en de toekomst van de woningmarkt. De podcast ‘VastgoedZaken’ telt inmiddels meerdere seizoenen en is te beluisteren via YouTube, Spotify en Apple Podcasts.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.