The Ecom Agency Kennisbank

Jan Koum

Wie is Jan Koum?

Jan Koum is een Oekraïens-Amerikaanse ondernemer en computerprogrammeur. Hij werd geboren op 24 februari 1976 in Kiev, Oekraïne.

Koum is het meest bekend als medeoprichter van WhatsApp, een van de meest populaire messaging-apps ter wereld. Hij richtte WhatsApp op in 2009, samen met Brian Acton, en het bedrijf groeide snel uit tot een van de meest succesvolle start-ups van zijn tijd.

Koum begon zijn carrière als computerprogrammeur bij Yahoo! in de late jaren '90, waar hij samenwerkte met Acton. Na hun vertrek bij Yahoo! richtten ze WhatsApp op als een alternatief voor sms-berichten, en het bleek een enorme hit te zijn onder gebruikers over de hele wereld.

In 2014 verkocht Koum WhatsApp aan Facebook voor een bedrag van $19 miljard. Hij bleef bij het bedrijf werken als CEO tot 2018, toen hij ontslag nam vanwege meningsverschillen over de richting van het bedrijf.

Koum is ook een fervent filantroop en heeft veel van zijn vermogen gedoneerd aan goede doelen, waaronder de Silicon Valley Community Foundation en het Jewish Community Center in Mountain View, Californië.

Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer $10 miljard, waarmee hij een van de rijkste mensen ter wereld is. Koum wordt geprezen als een van de meest succesvolle ondernemers van zijn generatie en wordt vaak genoemd als een inspiratiebron voor startende ondernemers over de hele wereld.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.