The Ecom Agency Kennisbank

Herman Wehkamp

Wie is Herman Wehkamp?

Herman Wehkamp was een Nederlandse ondernemer en oprichter van de postorderbedrijf Wehkamp. Hij werd geboren op 27 juni 1927 in Slagharen en overleed op 14 mei 2010 in Zwolle.

Wehkamp begon zijn ondernemerscarrière als melkventer in de jaren 50, maar stapte al snel over op de verkoop van producten via de post. In 1952 richtte hij zijn eigen postorderbedrijf op onder de naam "Wehkamp's Fabriekskantoor". Het bedrijf groeide snel en in 1963 veranderde de naam in simpelweg "Wehkamp".

Onder leiding van Herman Wehkamp groeide het bedrijf uit tot een van de grootste postorderbedrijven van Nederland, met een breed assortiment aan producten variërend van kleding tot elektronica. Het bedrijf maakte in 1995 de overstap naar online verkoop en is inmiddels een van de grootste online winkels van Nederland.

Herman Wehkamp staat bekend als een visionair ondernemer en pionier op het gebied van postorderverkoop. Hij ontving verschillende onderscheidingen voor zijn bijdrage aan het Nederlandse bedrijfsleven, waaronder de erepenning van de Kamer van Koophandel.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.