The Ecom Agency Kennisbank

Cees van der Hoeven

Wie is Cees van der Hoeven?

Cees van der Hoeven is een Nederlandse voormalig bestuurder en CEO van het supermarktconcern Ahold. Hij werd geboren op 10 juni 1947 in Leiden en begon zijn carrière bij Ahold in 1983. In 1993 werd hij benoemd tot CEO van het bedrijf en onder zijn leiding groeide Ahold uit tot een van de grootste retailers ter wereld.

Van der Hoeven was een belangrijke speler in de internationale expansie van Ahold en was verantwoordelijk voor de overname van diverse supermarktketens in Europa en de Verenigde Staten. Onder zijn leiding werden ook nieuwe concepten zoals Albert Heijn XL en Albert Heijn to go geïntroduceerd.

In 2003 kwam Ahold echter in een groot boekhoudschandaal terecht, waarbij het bedrijf de winstcijfers jarenlang had opgeblazen. Van der Hoeven trad af als CEO en werd later veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van negen maanden en een geldboete van 225.000 euro.

Sinds zijn vertrek bij Ahold heeft Van der Hoeven zich gericht op zijn investeringsmaatschappij Antea Participaties, die zich richt op duurzame investeringen in Nederlandse bedrijven.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.