Betekenis: Uitfaseren

Wat is uitfaseren?

Uitfaseren verwijst naar het geleidelijk stopzetten of afbouwen van een product, dienst, technologie of bedrijfsactiviteit over een bepaalde periode. Het proces van uitfaseren kan verschillende redenen hebben, zoals veranderingen in de marktvraag, het verouderen van technologie, kostenbesparingen of het bereiken van de levenscyclus van een product.

Bij het uitfaseren van een product of dienst, zal het bedrijf vaak zorgen voor een geleidelijke afname van de productie of dienstverlening, terwijl het tegelijkertijd alternatieven ontwikkelt om aan de behoeften van klanten te voldoen. Het kan ook gepaard gaan met het afbouwen van voorraden, de verkoop van activa, en het verplaatsen van personeel naar andere bedrijfsactiviteiten.

Uitfaseren kan een strategische beslissing zijn van een bedrijf om zich te concentreren op nieuwe producten of diensten, of om zich terug te trekken uit een bepaalde markt of sector.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.