The Ecom Agency Kennisbank

Pinterest SEO

Wat is Pinterest SEO?

Pinterest SEO is het proces van het optimaliseren van pins en borden op Pinterest om hoger te verschijnen in de zoekresultaten van de zoekmachine van Pinterest. Door Pinterest SEO toe te passen, kunnen bedrijven hun bereik vergroten en meer verkeer, betrokkenheid en conversies genereren.

Enkele belangrijke factoren die van invloed zijn op de Pinterest SEO zijn:

  • Pin-titel: de titel van de pin moet beschrijvend en relevant zijn, en de belangrijkste zoekwoorden bevatten.
  • Pin-beschrijving: de beschrijving van de pin moet ook beschrijvend en relevant zijn, met relevante zoekwoorden en hashtags om de pin gemakkelijker vindbaar te maken.
  • Bord-naam: de naam van het bord moet specifiek en relevant zijn, met zoekwoorden die overeenkomen met de inhoud van het bord.
  • Bord-beschrijving: de beschrijving van het bord moet ook relevant zijn en de belangrijkste zoekwoorden bevatten om het bord beter vindbaar te maken.
  • Afbeeldingskwaliteit: het is belangrijk om afbeeldingen van hoge kwaliteit te gebruiken om de aantrekkelijkheid van de pin te vergroten.
  • Aantal repins: hoe meer repins een pin heeft, hoe hoger de ranking in de zoekresultaten van Pinterest.

Door deze factoren te optimaliseren en regelmatig nieuwe pins en borden toe te voegen, kunnen bedrijven hun Pinterest SEO verbeteren en meer verkeer, betrokkenheid en conversies genereren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.