Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: Operationele analyse

Wat is een operationele analyse? 

Een operationele analyse is een proces waarbij de bedrijfsprocessen, procedures, systemen en het gebruik van middelen van een organisatie worden geanalyseerd om te bepalen hoe deze processen en systemen efficiënter kunnen worden ingericht. Het doel is om de prestaties van de organisatie te verbeteren door de processen en systemen te verbeteren. Deze analyse kan worden gebruikt om nieuwe processen en systemen te ontwikkelen, bestaande processen en systemen te verbeteren, kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen. 

Stappen van de operationele analyse 

1. Definieer de doelstellingen van de organisatie

De eerste stap van een operationele analyse is het definiëren van de doelstellingen van de organisatie, waaronder kostenbesparing, kwaliteitsverbetering, verhoging van de productiviteit, verhoging van de klanttevredenheid en verbetering van de medewerkerstevredenheid. 

2. Verzamel gegevens

Er worden verschillende technieken gebruikt om de processen en systemen te analyseren, zoals interviews, focusgroepen, benchmarking, data-analyse en processimulatie. 

3. Analyseer de resultaten

De resultaten van de analyse worden gebruikt om de processen en systemen te verbeteren, de kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen. 

4. Stel een plan samen

Er wordt een plan opgesteld om de processen en systemen te verbeteren om de doelstellingen van de organisatie te bereiken. 

5. Implementeer het plan

Het plan wordt geïmplementeerd en de effecten worden gemonitord om te bepalen of het plan heeft gewerkt. 

6. Evaluatie

Uiteindelijk wordt de operationele analyse geëvalueerd om te bepalen of de verbeteringen succesvol zijn geweest. 

Hoe werkt een operationele analyse? 

Een operationele analyse begint met het definiëren van de doelstellingen van de organisatie, waaronder kostenbesparing, kwaliteitsverbetering, verhoging van de productiviteit, verhoging van de klanttevredenheid en verbetering van de medewerkerstevredenheid. Daarna worden verschillende technieken gebruikt om de processen en systemen te analyseren, zoals interviews, focusgroepen, benchmarking, data-analyse en processimulatie. 

De resultaten van de analyse worden gebruikt om de processen en systemen te verbeteren, de kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.