The Ecom Agency Kennisbank

Betekenis: Handelsoorlog

Wat is een handelsoorlog?

Een handelsoorlog is een situatie waarin twee of meer landen elkaar beconcurreren door het opleggen van tarieven en andere handelsbelemmeringen op elkaars goederen en diensten. Dit kan leiden tot een verslechtering van de economische relatie tussen de landen en kan schadelijk zijn voor de wereldeconomie.

De handelsoorlog kan leiden tot een stijging van de prijzen van de goederen en diensten, omdat de importbelastingen op deze producten de kosten voor de consument verhogen. Ook kunnen bedrijven die afhankelijk zijn van de export naar het betreffende land, getroffen worden door verminderde vraag en verlies van marktaandeel. De handelsoorlog kan uiteindelijk leiden tot lagere economische groei en banenverlies.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.