Wat betekend: gravatar

Wat betekent Gravatar?


Gravatar, een afkorting van "Globally Recognized Avatar," is een dienst die het mogelijk maakt om een profielafbeelding centraal te beheren en te gebruiken op verschillende websites en platforms. Wanneer je een Gravatar-account aanmaakt en een afbeelding uploadt, wordt deze gekoppeld aan jouw e-mailadres. Deze afbeelding verschijnt dan automatisch op alle websites die Gravatar ondersteunen, zonder dat je telkens opnieuw een profielafbeelding hoeft in te stellen.


Wat doet Gravatar?


Gravatar vereenvoudigt het proces van het beheren van profielafbeeldingen door één centrale afbeelding te koppelen aan je e-mailadres. Wanneer je een reactie plaatst op een blog, deelneemt aan een forum, of op een andere manier interactie hebt op een website die Gravatar ondersteunt, wordt je Gravatar-afbeelding automatisch weergegeven naast je naam. Dit zorgt voor een consistente online identiteit en bespaart tijd doordat je niet op elke site opnieuw een profielafbeelding hoeft in te stellen.


Wat kan iemand met Gravatar?


Met Gravatar kunnen gebruikers:


1. **Consistentie in Online Identiteit**: Door één profielafbeelding te gebruiken die op alle ondersteunende websites verschijnt, behouden gebruikers een consistente online identiteit.

2. **Tijd besparen**: In plaats van telkens opnieuw een profielafbeelding in te stellen op verschillende sites, zorgt Gravatar ervoor dat je afbeelding automatisch wordt geladen op alle sites die je bezoekt en die Gravatar ondersteunen.

3. **Professionele uitstraling**: Vooral voor bloggers, freelancers en andere online professionals biedt Gravatar de mogelijkheid om een professionele en herkenbare afbeelding te gebruiken op verschillende platforms, wat kan bijdragen aan een betrouwbare en consistente online aanwezigheid.


In essentie biedt Gravatar een eenvoudige manier om je online profielafbeelding te beheren en te presenteren, waardoor je tijd bespaart en een consistente online identiteit behoudt.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.