The Ecom Agency

Betekenis: Duns

Wat betekent duns?

DUNS staat voor Data Universal Numbering System, wat in het Nederlands staat voor Gegevens Universeel Nummeringssysteem. Het is een uniek identificatienummer dat wordt toegekend aan bedrijven over de hele wereld. Dit nummer wordt gebruikt om bedrijven te identificeren en hun kredietwaardigheid te beoordelen.

Wat is een duns nummer?

Een DUNS-nummer is een negencijferig identificatienummer dat aan bedrijven wordt toegekend door Dun & Bradstreet, een toonaangevend bedrijf op het gebied van bedrijfsinformatie en kredietrapportage. Het nummer is uniek voor elk bedrijf en wordt wereldwijd gebruikt door financiële instellingen, overheden en andere bedrijven om de betrouwbaarheid en kredietwaardigheid van een bedrijf te controleren.

Is een duns nummer gratis?

Nee, het verkrijgen van een DUNS-nummer is over het algemeen niet gratis. Dun & Bradstreet, het bedrijf dat de DUNS-nummers toekent, rekent doorgaans kosten voor het verkrijgen van dit nummer. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van het land en de specifieke diensten die worden aangevraagd. Het is raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met Dun & Bradstreet voor actuele prijsinformatie en voorwaarden.

Hoe kom je aan een duns nummer?

Het aanvragen van een DUNS-nummer is over het algemeen een vrij eenvoudig proces. Bedrijven kunnen rechtstreeks contact opnemen met Dun & Bradstreet om een DUNS-nummer aan te vragen. Dit kan online via de website van Dun & Bradstreet of telefonisch. Tijdens het aanvraagproces zal het bedrijf waarschijnlijk enkele basisgegevens moeten verstrekken, zoals de naam van het bedrijf, het adres en het juridische structuur. Na verwerking zal Dun & Bradstreet het unieke DUNS-nummer toekennen aan het bedrijf.

Het verkrijgen van een DUNS-nummer kan voor veel bedrijven van essentieel belang zijn, vooral voor diegenen die internationaal zaken doen of die afhankelijk zijn van externe financiering. Het nummer biedt een gestandaardiseerde manier om bedrijven te identificeren en helpt bij het opbouwen van geloofwaardigheid en vertrouwen bij zakelijke transacties.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.