Betekenis: Backend

Wat is een backend?

Een backend is een achtergrondsysteem dat zorgt voor het verwerken, opslaan en beheren van data. Het omvat de technologie, systemen en software die nodig zijn om een website of applicatie te laten functioneren. Een backend is het onzichtbare deel van een website of applicatie, waar de frontend-interface op is gebaseerd.

Hoe werkt de backend?

De backend is de motor van een website of applicatie en is verantwoordelijk voor het verwerken van data, verzenden van informatie aan de gebruiker en het beheren van de achtergrondproces. De backend bestaat uit verschillende technologieën die samenwerken om een website of applicatie te laten functioneren. Dit omvat programming languages zoals Java, JavaScript en PHP, databases zoals MySQL en MongoDB, en frameworks zoals Ruby on Rails. De backend communiceert met de frontend via API's, waardoor de gebruiker informatie ontvangt die hij of zij kan bekijken en gebruiken.