Banner Blogs The The Ecom Agency agency

Betekenis: average order value

Wat is een average order value?

Average Order Value (AOV) is een kernbegrip in e-commerce en online marketing, en is een maatstaf voor de waarde van een gemiddelde bestelling. Het wordt berekend door de totale omzet van een specifieke periode te delen door het aantal bestellingen gedurende diezelfde periode.

AOV is een belangrijke indicatie van de winstgevendheid van een bedrijf en de mate waarin klanten bereid zijn om te besteden. Het is ook een waardevolle manier om het rendement van verschillende marketingstrategieën en productaanbiedingen te vergelijken.

Een hoger AOV betekent over het algemeen dat klanten meer besteden per bestelling en dat het bedrijf meer winst maakt. Bedrijven kunnen de AOV verhogen door het aanbieden van aanvullende producten en diensten, het verbeteren van de klantervaring en het optimaliseren van de checkout-pagina.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.