The Ecom Agency blog

Welke bid strategieën zijn er op Facebook Ads?

Als je wilt dat je advertenties op Facebook effectief zijn, is het belangrijk om te weten welke bid strategieën je kunt gebruiken. Er zijn verschillende opties, waaronder handmatig bieden, bidcaps, kostencaps en automatisch bieden. Elke strategie heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus hieronder bespreken we elk van hen.

Wat is automatic bidding op Facebook ads?

Automatisch bieden is een strategie waarbij Facebook de biedingen voor jou beheert. Met deze strategie kun je ervoor zorgen dat je advertenties op de juiste plaatsen worden weergegeven tegen de laagst mogelijke prijs. De voordelen van deze strategie zijn dat je geen tijd kwijt bent aan het bijhouden van je biedingen en dat je advertenties op de juiste plaatsen worden weergegeven. Nadelen zijn dat je mogelijk meer betaalt voor je advertenties dan met handmatig bieden en dat je minder controle hebt over waar je advertenties worden weergegeven.


Wat is mannual bidding op Facebook ads? 

Mannual bidding is een minder gebruikte strategie op Facebook. Met deze strategie kun je kiezen welke biedingen je wilt plaatsen en hoeveel je wilt bieden voor elke advertentie. De voordelen van deze strategie zijn dat je een beter idee krijgt van de prijs die je maandelijks betaalt voor je advertenties en de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je advertenties op de juiste plaatsen worden weergegeven. Nadelen van deze strategie zijn dat je veel tijd kwijt bent aan het bijhouden van je biedingen en dat je mogelijk te veel betaalt voor je advertenties. Mannual bidding is een goede strategie om te gebruiken voor paid ads tijdens piek momenten zoals een grote sale of Black Friday en Cyber Monday.


Welke manieren van manual bidding zijn er op Facebook en Instagram ads?

#1 Bidcaps

Een bidcap is een strategie waarbij je een limiet stelt aan de maximale biedprijs voor een advertentie. Met deze strategie kun je ervoor zorgen dat je niet meer betaalt dan je bereid bent om te betalen. De voordelen van deze strategie zijn dat je meer controle krijgt over je advertentiebudget en dat je geld kunt besparen. Nadelen zijn dat de advertentie niet altijd op de juiste plaatsen wordt weergegeven en dat je mogelijk minder advertentie-impressies krijgt.

#2 Costcaps

Het gebruiken van costcaps is een strategie waarbij je een limiet stelt aan de maximale kosten die je bereid bent te betalen voor een bepaalde periode. Met deze strategie kun je ervoor zorgen dat je advertentiebudget niet wordt overschreden. De voordelen van deze strategie zijn dat je meer controle krijgt over je advertentiebudget en dat je geld kunt besparen. Nadelen zijn dat je advertentie mogelijk niet op de juiste plaatsen wordt weergegeven en dat je mogelijk minder advertentie-impressies krijgt.


De juiste bid strategie kiezen

Het is belangrijk om te weten welke bid strategieën je kunt gebruiken om je advertenties op Facebook effectief te maken. Handmatig bieden, bidcaps, kostencaps en automatisch bieden zijn allemaal verschillende opties die je kunt gebruiken. Elke strategie heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus je moet kiezen welke strategie het beste bij je behoeften past.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.