The Ecom Agency kennisbank

Thinking fast and slow

Thinking fast and slow

Thinking, Fast and Slow is een boek geschreven door Daniel Kahneman, dat in 2011 werd gepubliceerd. Het boek heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen vanwege de baanbrekende inzichten die het biedt over hoe ons denkproces werkt. Kahneman, een Nobelprijswinnaar in de economie, beschrijft in het boek hoe ons brein werkt en hoe we beslissingen nemen. Hij maakt hierbij onderscheid tussen twee denksystemen, het snelle en het langzame denksysteem, die invloed hebben op hoe we informatie verwerken en tot conclusies komen. Het boek is geschreven voor een breed publiek en biedt praktische inzichten en adviezen over hoe we ons denken kunnen verbeteren. Het is een fascinerend en uitdagend boek dat de manier waarop we denken en beslissingen nemen, zal veranderen.

Over de inhoud

Thinking, Fast and Slow is een boek dat ons denkproces en besluitvorming onderzoekt. Het boek bestaat uit vijf delen waarin Kahneman verschillende aspecten van ons denkproces behandelt:

  1. Twee systemen: In dit deel introduceert Kahneman de twee denksystemen die ons denkproces bepalen. Het eerste systeem is snel, intuïtief en automatisch, terwijl het tweede systeem langzaam, reflectief en bewust is.
  2. Heuristieken en biases: Kahneman bespreekt in dit deel de heuristieken (mentale shortcuts) die we gebruiken om snel beslissingen te nemen, maar die ons ook kunnen leiden tot denkfouten (biases) die onze beslissingen beïnvloeden.
  3. Overmoed: Kahneman onderzoekt in dit deel waarom we vaak te veel vertrouwen hebben in onze eigen vaardigheden en overmoedig zijn bij het nemen van beslissingen.
  4. Keuzes: Dit deel gaat over hoe we keuzes maken en welke factoren onze keuzes beïnvloeden. Kahneman bespreekt onder andere hoe we risico's inschatten en hoe we omgaan met verlies en winst
  5. Het verdeelde zelf: In het laatste deel van het boek bespreekt Kahneman hoe ons denkproces onze waarneming van onszelf beïnvloedt en hoe we ons eigen gedrag rationeel kunnen beoordelen.

Thinking, Fast and Slow is een fascinerend boek dat ons inzicht geeft in hoe ons denkproces werkt en hoe we onze besluitvorming kunnen verbeteren. Het boek biedt veel praktische inzichten en adviezen voor iedereen die zijn of haar denkproces wil verbeteren.

Over de auteur

Daniel Kahneman is een Israëlisch-Amerikaanse psycholoog en econoom, geboren in Tel Aviv in 1934. Hij is vooral bekend geworden door zijn werk op het gebied van besluitvorming en gedragseconomie. In 2002 ontving hij de Nobelprijs voor de Economie voor zijn baanbrekende werk op het gebied van besluitvorming en risicoanalyse.

Kahneman begon zijn carrière als psycholoog en studeerde af aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Na zijn afstuderen werkte hij voor de Israëlische legerinlichtingendienst en later als professor psychologie aan de Hebreeuwse Universiteit.

In 1978 verhuisde Kahneman naar de Verenigde Staten en ging hij werken aan de Princeton Universiteit. Hier begon hij samen te werken met econoom Amos Tversky aan onderzoek naar menselijke besluitvorming en cognitieve biases. Hun samenwerking leidde tot een aantal baanbrekende publicaties en onderzoeken op het gebied van gedragseconomie en besluitvorming.

Waar kan ik het kopen?

Als afsluiting van deze blog wil ik je aanmoedigen om het boek zelf te lezen en te ontdekken wat het voor jou kan betekenen. Of het nu gaat om het verbreden van je horizon, het vergroten van je kennis of het ontspannen met een goed verhaal, boeken hebben zoveel te bieden. Klik hier om het boek zelf te lezen. Veel leesplezier!

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.