The Ecom Agency kennisbank

Daniel Kahneman

Daniel Kahneman is een Israëlisch-Amerikaanse psycholoog en winnaar van de Nobelprijs voor Economie in 2002. Hij werd geboren in Tel Aviv, Israël in 1934 en heeft sindsdien vele bijdragen geleverd aan de psychologie en de economie.

Kahneman staat bekend om zijn werk op het gebied van gedragseconomie en cognitieve psychologie, met name op het gebied van besluitvorming en risicoanalyse. Hij ontwikkelde samen met Amos Tversky de prospecttheorie, die beschrijft hoe mensen risico's inschatten en beslissingen nemen onder onzekerheid. Hun werk heeft de manier veranderd waarop economen en psychologen denken over de besluitvorming van individuen en bedrijven.

In 2011 publiceerde Kahneman het boek "Thinking, Fast and Slow" ("Ons feilbare denken" in het Nederlands), dat een internationale bestseller werd en waarin hij de belangrijkste bevindingen uit zijn onderzoek op een toegankelijke manier uitlegt. Hij ontving in 2013 de Amerikaanse presidentiële medaille van vrijheid voor zijn bijdragen aan de economie en de psychologie.

Reactie plaatsen