The Ecom Agency kennisbank

Emotional Intelligence

Emotional Intelligence

Het boek "Emotional Intelligence" van Daniel Goleman, gepubliceerd in 1995, is een baanbrekend werk dat een revolutie teweeg heeft gebracht in de manier waarop we denken over intelligentie en menselijke prestaties. Goleman argumenteert dat emotionele intelligentie, of EQ, minstens zo belangrijk is als IQ in het bepalen van succes in het leven en op het werk. Hij betoogt dat het vermogen om onze eigen emoties te begrijpen en te beheren, en om empathie en sociale vaardigheden te tonen, essentieel is voor succesvolle persoonlijke en professionele relaties. Het boek heeft talloze lezers geïnspireerd en is uitgegroeid tot een bestseller in de jaren sinds de publicatie. Het heeft ook geleid tot veel onderzoek naar het belang van EQ en hoe het kan worden ontwikkeld en verbeterd. In deze inleiding zal ik de belangrijkste ideeën en thema's van "Emotional Intelligence" bespreken en de impact van het boek op ons begrip van intelligentie en menselijk gedrag onderzoeken.

Over de inhoud

In "Emotional Intelligence" onderzoekt Daniel Goleman de rol van emoties in ons leven en hoe we ons EQ kunnen ontwikkelen en verbeteren. Hij beschrijft de vijf belangrijkste elementen van emotionele intelligentie: zelfbewustzijn, zelfbeheersing, motivatie, empathie en sociale vaardigheden. Goleman onderbouwt zijn argumenten met wetenschappelijk onderzoek en anekdotisch bewijsmateriaal en legt uit waarom deze vaardigheden cruciaal zijn voor succes op het werk en in het dagelijks leven.

Het boek bevat ook hoofdstukken over hoe emoties zich ontwikkelen bij kinderen en adolescenten, hoe emoties onze relaties beïnvloeden en hoe we emotionele intelligentie kunnen toepassen op de werkplek. Goleman illustreert zijn ideeën met praktische voorbeelden en biedt strategieën en technieken om EQ te ontwikkelen en te verbeteren.

Over de auteur

Daniel Goleman, geboren op 7 maart 1946, is een psycholoog en schrijver die wereldwijd bekendheid heeft verworven met zijn werk op het gebied van emotionele intelligentie. Hij behaalde zijn doctoraat in de psychologie aan de Universiteit van Harvard en werkte als wetenschapsjournalist voor The New York Times.

Goleman heeft meerdere bestsellers geschreven, waaronder "Emotional Intelligence", "Social Intelligence", "Focus" en "Primal Leadership". Hij heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, waaronder de Career Achievement Award van de American Psychological Association en de McGovern Medal van de American Medical Writers Association.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.