The Ecom Agency kennisbank

Social Intelligence

Social Intelligence

Social Intelligence is een boek geschreven door Daniel Goleman, de auteur van de bestseller 'Emotionele Intelligentie'. In dit boek verkent Goleman de wereld van sociale intelligentie, wat betekent dat hij zich richt op de manier waarop we communiceren, samenwerken en verbinding maken met anderen. Het boek onderzoekt hoe we empathie, sociale vaardigheden en onze vermogens om te begrijpen en te reageren op de emoties van anderen kunnen ontwikkelen.

Over de inhoud

Social Intelligence van Daniel Goleman is een boek dat zich richt op de wereld van sociale intelligentie en de manier waarop we ons verbinden met anderen. Het boek is opgedeeld in drie delen.

In het eerste deel legt Goleman uit wat sociale intelligentie is en hoe het zich verhoudt tot emotionele intelligentie. Hij bespreekt het belang van sociale intelligentie voor ons persoonlijke en professionele leven en hoe het kan bijdragen aan ons welzijn en succes.

In het tweede deel van het boek bespreekt Goleman de neurologische basis van sociale intelligentie. Hij onderzoekt hoe onze hersenen zijn geëvolueerd om ons in staat te stellen verbinding te maken met anderen en hoe we dit kunnen begrijpen en ontwikkelen.

Het derde deel van het boek biedt praktische adviezen voor het ontwikkelen van sociale intelligentie. Goleman bespreekt de belangrijkste vaardigheden die nodig zijn om sociale intelligentie te ontwikkelen, waaronder empathie, assertiviteit, zelfbewustzijn en communicatie. Hij biedt ook tips en strategieën voor het verbeteren van onze relaties en ons welzijn door middel van meer inzicht in de sociale wereld.

Over de auteur

Daniel Goleman is een bekende Amerikaanse auteur en psycholoog die internationale erkenning heeft gekregen voor zijn werk op het gebied van emotionele intelligentie en sociale intelligentie. Hij heeft meer dan tien boeken geschreven en is ook bekend als wetenschapsjournalist voor The New York Times.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.