The Ecom Agency Kennisbank

Travis Kalanick

Wie is Travis Kalanick?

Travis Kalanick is een Amerikaanse ondernemer en zakenman, vooral bekend als medeoprichter van Uber Technologies Inc. Hij werd geboren op 6 augustus 1976 in Los Angeles, Californië. Kalanick had al op jonge leeftijd een interesse in technologie en ondernemerschap, en startte verschillende internetbedrijven tijdens zijn studie aan de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA).

In 2009 richtte Kalanick Uber op, een technologiebedrijf dat een platform biedt voor het boeken van ritjes met chauffeurs via een mobiele app. Uber groeide snel en kreeg wereldwijde bekendheid, waardoor het traditionele taxibedrijven verstoort en voor veel controverse zorgde. Kalanick stond bekend om zijn agressieve aanpak van bedrijfsgroei en het omzeilen van regelgeving in verschillende markten.

De groei van Uber

Onder het leiderschap van Kalanick breidde Uber zijn diensten uit naar meer dan 60 landen en groeide het bedrijf uit tot een van de meest waardevolle startups ter wereld. Hij diende als CEO van Uber tot 2017, toen hij aftrad na een reeks schandalen en controverse. Kalanick bleef echter betrokken bij het bedrijf als bestuurslid.

Wat doet Travis Kalanick nu?

Na zijn vertrek bij Uber richtte Kalanick een nieuw bedrijf genaamd CloudKitchens op, dat zich richt op het ontwikkelen van keukens voor het bereiden van maaltijden voor bezorging. Hij is ook betrokken geweest bij andere investeringen en ondernemersactiviteiten.

Travis Kalanick heeft in de loop der jaren erkenning gekregen voor zijn impact op de technologiesector en het disruptieve karakter van Uber. Hij wordt echter ook geassocieerd met controversiële zakelijke praktijken en managementstijl. Ondanks de uitdagingen en tegenslagen blijft Kalanick een belangrijke figuur in de technologiewereld.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.