The Ecom Agency kennisbank

Tim Berners Lee

Wie is Tim Berners Lee?

Tim Berners-Lee is een Britse computerwetenschapper en uitvinder van het World Wide Web (WWW). Hij werd geboren op 8 juni 1955 in Londen, Engeland. Berners-Lee studeerde natuurkunde aan de Universiteit van Oxford en computerwetenschappen aan de Universiteit van Southampton.

In 1989 ontwikkelde Berners-Lee het World Wide Web, een systeem van onderling verbonden hypertextdocumenten die via het internet toegankelijk waren. Dit revolutionaire idee maakte het mogelijk om informatie op een gemakkelijke en toegankelijke manier te delen en heeft een enorme impact gehad op de manier waarop mensen wereldwijd communiceren en informatie uitwisselen.

Berners-Lee heeft zijn uitvinding openlijk gedeeld en heeft het World Wide Web Consortium (W3C) opgericht om de standaarden te ontwikkelen waarmee het web wordt gecreëerd en beheerd. Hij heeft ook gewerkt aan de ontwikkeling van de eerste webbrowser en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de programmeertaal HTML en het protocol HTTP.

Vermogen van Tim Berners Lee

Het vermogen van Tim Berners Lee wordt in 2023 geschat op ongeveer €8,7 miljoen euro.


Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.