The Ecom Agency Kennisbank

Steve Case

Wie is Steve Case?

Steve Case is een Amerikaanse ondernemer, investeerder en filantroop. Hij werd geboren op 21 augustus 1958 in Honolulu, Hawaii, en studeerde aan de Universiteit van Hawaii en later aan de Wesleyan University in Connecticut. Case is het meest bekend als medeoprichter van America Online (AOL), een bedrijf dat een belangrijke rol speelde bij het populariseren van internet en het creëren van de digitale cultuur in de jaren 90.

In 1985 richtte Case Quantum Computer Services op, dat later AOL zou worden. Onder zijn leiding groeide AOL uit tot een van de grootste internetserviceproviders ter wereld, met meer dan 30 miljoen gebruikers in de late jaren 90. Case was verantwoordelijk voor enkele van de belangrijkste beslissingen van het bedrijf, waaronder de overname van CompuServe en Netscape.

Na de fusie van AOL met Time Warner in 2000 trad Case af als voorzitter van AOL Time Warner. Hij bleef echter actief als investeerder en richtte Revolution LLC op, een bedrijf dat investeert in startende bedrijven die de potentie hebben om de wereld te veranderen. Case is ook een fervent pleitbezorger van ondernemerschap en heeft verschillende boeken geschreven over innovatie en leiderschap.

Naast zijn zakelijke activiteiten is Case ook een actieve filantroop. Hij heeft verschillende stichtingen opgericht die zich richten op onderwijs, gezondheidszorg en ondernemerschap, en heeft miljoenen dollars gedoneerd aan goede doelen.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.