The Ecom Agency Kennisbank

Nina Brink

Wie is Nina Brink?

Nina Brink is een Nederlandse ondernemer die vooral bekendheid heeft gekregen als oprichter van het internetbedrijf World Online. Ze is geboren op 12 januari 1953 in Den Haag en groeide op in Rotterdam. Na haar studie economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam werkte ze onder meer bij de zakenbank Goldman Sachs in Londen.

In 1995 richtte Brink World Online op, een bedrijf dat internettoegang en andere internetdiensten aanbood aan consumenten en bedrijven. Het bedrijf groeide snel en in 2000 ging het naar de beurs in Amsterdam en later ook in Frankfurt. Tijdens de beursgang was er veel kritiek op de waardering van het bedrijf en de manier waarop Brink en haar medebestuurders zichzelf hadden verrijkt. Toen de internetbubbel barstte in 2001 daalde de beurskoers van World Online sterk, wat tot veel kritiek leidde.

Brink trad in 2000 af als CEO van World Online en vertrok naar de Verenigde Staten, waar ze zich onder meer bezighield met investeringen in start-ups. In 2006 keerde ze terug naar Nederland en begon ze een nieuw internetbedrijf, BBned, dat breedbandinternetdiensten aanbood aan consumenten en bedrijven. In 2010 verkocht Brink BBned aan Tele2 en sindsdien is ze vooral actief als investeerder in start-ups en onroerend goed.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.