The Ecom Agency Kennisbank

Joel Greenblatt

Wie is Joel Greenblatt?

Joel Greenblatt is een Amerikaanse hedgefondsmanager, investeerder en schrijver, geboren in 1957 in New York City. Hij is het meest bekend vanwege zijn boeken "The Little Book That Beats the Market" en "You Can Be a Stock Market Genius". Hij heeft ook een succesvolle carrière als belegger en heeft verschillende ondernemingen opgericht.

De carrière van Joel Greenblatt

Greenblatt begon zijn carrière als analist bij het bedrijf dat later bekend werd als Credit Suisse First Boston. In 1985 richtte hij samen met John Petry het hedgefonds Gotham Capital op, dat een van de best presterende hedgefondsen aller tijden werd. Tijdens de 21 jaar dat het fonds actief was, behaalde het een gemiddeld rendement van 40% per jaar.

Greenblatt staat bekend om zijn "magische formule" voor beleggen, die hij beschreef in zijn boek "The Little Book That Beats the Market". Deze formule combineert twee eenvoudige criteria - een hoog rendement op geïnvesteerd kapitaal en een laag waarderingsniveau - om aandelen te selecteren die waarschijnlijk zullen presteren boven het marktgemiddelde. Hij past deze formule toe bij zijn investeringsbeslissingen en heeft er aanzienlijk succes mee behaald.

Na het sluiten van zijn hedgefonds Gotham Capital richtte Greenblatt een beleggingsmaatschappij op, Formula Investing, die de magische formule toepaste op individuele aandelen en beleggingsfondsen. In 2011 verkocht hij Formula Investing aan een andere beleggingsmaatschappij, maar hij blijft betrokken bij de onderneming.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.