The Ecom Agency kennisbank

Jim Rogers

Wie is Jim Rogers?

Jim Rogers is een bekende Amerikaanse investeerder, ondernemer, auteur en financieel commentator. Hij is geboren op 19 oktober 1942 in Baltimore, Maryland en heeft een indrukwekkende loopbaan in de financiële wereld.

Rogers heeft een bachelorgraad in filosofie, politiek en economie behaald aan de prestigieuze universiteit van Oxford en heeft daarnaast ook een diploma in rechten behaald aan de Yale University. Na zijn studies begon hij zijn carrière bij een investeringsbank, maar al snel besloot hij om zijn eigen hedgefonds op te richten, samen met George Soros.

Rogers staat bekend om zijn vooruitziende blik en investeringsstrategieën, die vaak buiten de mainstream liggen. Zo voorspelde hij de opkomst van Japan als economische grootmacht in de jaren 80 en raadde hij beleggers aan om te investeren in grondstoffen toen deze nog relatief onbekend waren op de financiële markten.

Naast zijn investeringen in grondstoffen en opkomende markten, heeft Rogers ook geïnvesteerd in onroerend goed en landbouw. Hij heeft landbouwbedrijven opgezet in verschillende delen van de wereld, waaronder in China, waar hij momenteel woont.

De boeken van Jim Rogers

Rogers heeft meerdere boeken geschreven over zijn investeringsstrategieën en zijn visie op de economie. Zijn bekendste boeken zijn 'Investment Biker', waarin hij zijn reisavonturen en beleggingservaringen beschrijft, en 'A Bull in China', waarin hij zijn visie op de opkomst van China als economische grootmacht deelt.

De mindset van Rogers wordt gekenmerkt door zijn onafhankelijkheid en zijn vermogen om voorbij de heersende opinies en trends te kijken. Hij gelooft dat beleggers hun eigen onderzoek moeten doen en zich niet moeten laten leiden door de meningen van anderen. Daarnaast benadrukt hij het belang van geduld en langetermijndenken bij het investeren.

Online marketing uitbesteden?  

The Ecom Agency is een marketingbureau wat zich voornamelijk op webshops richt. Wij bieden meerdere diensten aan voor klanten in verschillende branches. Heb jij hulp nodig bij de online marketing van jouw bedrijf? Vul het formulier hieronder dan zo nauwkeurig mogelijk in zodat wij contact op kunnen nemen wanneer we jouw bedrijf kunnen ondersteunen op het gebied van online marketing.